Een kleine intro:

Ooit ben ik als architectuurfotograaf gestart met werken bij Solid Air Klimaatsystemen met als achtergrond een opleiding bij architectuur fotograaf Robert Oerlemans, docent op de kunstacademie in Den Haag. Later gevolgd door een 4 jarige art-studie “beeldend” bij het UCK te Utrecht en een cursus zeefdrukken bij het CKE te Eindhoven.

Hoewel ik nog steeds, nu als vrij werk, veel architectuur fotografeer vind ik het werken in en met andere disciplines ook leuk en uitdagend. Bijvoorbeeld het fotograferen in de sfeer en met het licht van de 17e eeuw. Ook een “eigen beeld” creëren door middel van uitsnede van foto’s of combinaties van technieken/materialen alsmede collages maken is iets wat ik graag doe.

Het combineren van fotografie en tekenen op de computer is een voortvloeisel van mijn art-studie. Voor dat werk en voor mijn collages maak ik het liefst gebruik van Photoshop.

Voor de architectuur fotografie gaat mijn voorliefde uit naar moderne architectuur liefst gefotografeerd in zwart-wit hetgeen, in mijn beleving, het lijnenspel beter tot zijn recht doet komen.

Sinds de “Corona” en zijn beperkingen ben ik ook meer en meer natuur gaan fotograferen. Ook de wat “creatieve macro” spreekt mij erg aan.